Legelső, 2018-as értékesítéseink – ma e képek pusztán illusztrációk. Szolgáltatásaink a partnerirodáink ingatlanjain túl a város ingatlanpiacán megtalálható összes ingatlanra kiterjednek

2018-11-22

Panorámás belvárosi, légkondicionált, hőszivattyús lakás

Campo San Giacomo – városi panorámás 68 négyzetméteres jó állapotú, hőszivattyús, légkondicionálós lakás CAMPO SAN GIACOMO – Trieszt, belváros. A belvárosra jellemző architetktúrájú térre néző lakás korhűen felújított, múlt század eleji (1904) épületben. A napos, városi panorámával rendelkező lakásban szalon (nappali), étkezőkönyha, hálószoba és kamra található. Belül is jó állapotú, […]
2018-11-22

Panorámás penthouse a Settefontane úton 210m2

Penthouse a Settefontane úton A Settefontane út domboldali részén a hatvanas években épült társasház legfelső, hetedik emeletén található ez a 210 négyzetméteres panorámás penthouse ingatlan, melyet a legutóbbi felújítás során két lakóegységből alakítottak ki. Központi fűtés és felvonó van az épületben. A szalon 35 négyzetméteres, és a többi négy lakóhelyiség […]
2018-11-22

Egyszobás verandás lakás a Valmaura külvárosban

Egyszobás verandás lakás a Valmaura külvárosban A hatvanas években a Valmaura külső városrészében épült bérház második emeletén található ez a 42 négyzetméteres, jó állagú lakás. Felvonó nincs az épületben. A világos belső udvarra néző egyszobás verandás lakást étkezőkonyha tágas fürdőszoba, előszoba és kamra egészíti ki. Havi közös költség: 40 €. […]

A különböző ingatlanos oldalakon – mint mindenütt – különböző árakon és leírásokkal találhatjuk meg akár ugyanazt az ingatlant is, annak a függvényében, hogy melyik közvetítő hirdeti azokat. Akinek az érdeklődését a csábító trieszti lehetőségek felkeltették ugyan, de nem kívánja a honlapunkon részletezett szolgáltatáscsomagunkat igénybe venni, az számíthat arra, hogy legalább ugyanazt  az árat fogja elérni a hirdetési oldalak használatával, de  a projektszemlélet és a helyismeret, a jogi és adózási ismeretek és a többi – jó befektetéshez nélkülözhetetlen – információ nélkül.

Amikor ezt az oldalt négy éve először közzétettük, akkor a trieszti átlag négyzetméterenkénti ingatlanár 1.500 € volt. Ez 2022-ben 1900 € körül volt, mára meghaladta a 2000 €/m2-t. Ez a trend azonban nem egyszerűen áremelkedést jelent, bár az is kb. 20% volt az utóbbi 5 évben, hanem a nagyon jelentős számú felújítás miatt az ingatlanállomány is tovább javult. Helyesen láttuk tehát előre, hogy a trieszti ingatlanpiacon mind árak, mind minőség tekintetében nagyon jelentős emelkedés fog jelentkezni. Minőségen azt értjük, hogy a felújítások és új építések száma is nagymértékben növekszik, ami persze a négyzetméterárak átlagát is felfelé tolja.

Mindemellett ma is érdemes befektetési céllal is trieszti és Trieszt környéki ingatlanokat figyelembe venni. Egyrészt azért, mert az árnövekedés és a bérleti díjak emelkedése – részben a kikötőfejlesztések munkaerővonzása miatt – folyamatos, részben azért, mert időközben az összehasonlítás alapjául szolgáló magyarországi ingatlanárak olyan nominális szinteket értek el, amelyek tartósságában a forintgyengülés ellenére sem sokan bíznak.

Ebben az átlagban szerepelnek a tengerparti sétány szállodasora melletti tengerre néző felújított vagy új penthouse ingatlanok, az óváros elegáns architektúrájú palotáiban kialakított polgári lakások, felújítandó tetőterek és a külvárosok hatvanas-hetvenes években épült bérházaiban lévő – olykor tengerre néző – lakások is. A szórás tehát nagyon nagy, ma 1.500 € és 4.000 € között változik.

A lakások ára és értéke – mint minden városban –  akár száz méteres távolságon belül, ugyanabban az utcában is különbözhet. Ehhez járul a kataszteri besorolás, a lakás állaga, az adott területen optimális vagy nem optimális tájolás és sok minden más is. Szolgáltatáscsomagunkban mindezeket feltárjuk az Önök számára.

Trieszti ingatlanforgalmazó partnereink révén közvetlenül, nagyon pontos információkkal rendelkezhetünk még hirdetésben meg sem jelent ingatlanokról is, de valójában a város szinte minden forgalmazott ingatlanja elérhető a számunkra. Közösen, igényei és lehetőségei figyelembevételével fogjuk meghatározni, milyen irányba induljunk.

KAPCSOLAT
Magyar