Különösen figyelemreméltó ajánlataink / Le nostre proposte di interesse particolare

2018-11-22

Chioggia történelmi belvárosában kétszintes, teraszos lakás

  Chioggia történelmi belvárosában – 72 négyzetméteres, két szinten elhelyezkedő, exclusive, felújított lakás. Chioggia városát Velence kishúgának is nevezik, az Adria királynőjétől mindösszesen 50 kilométerre található város szinte mindent megad az odaérkezőnek, amit sokkal zsúfoltabb Velence is megadna. A Chioggia történelmi belvárosában található ingatlan a 3. és a 4. emeleten […]
2018-11-22

Akár turisztikai célú kiadásra is alkalmas különálló ház Chioggia belvárosában

Háromszintes, különálló ház Chioggia történelmi belvárosában, akár turisztikai célra is. A 2000-ben épült, 122 négyzetméteres, háromszintes ház kiválóan alkalmas akár turisztikai célú kiadásra, hiszen mind elhelyezkedése, mind pedig elosztását tekintve is megfelelő erre a célra. A háromszintes lakás három szobával és három fürdőszobával rendelkezik. A lakás atmoszférája friss, fiatalos, modern. […]
2018-11-22

Lagúnára néző ház Sottomarinán, közel a tengerhez.

Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló főképpen homokos strandjáról ismert, 8 km hosszú sziget, amelyet Chioggával egy híd köt össze. A lagúnára néző, kétszintes, önálló fűtéssel rendelkező önálló ház 1960-ban épült. Elhelyezkedése (közel a tengerhez) illetve kialakítása folytán az alsó szinten akár vendéglátóipari egység kialakítására is alkalmas (a külső tér kihasználásával akár […]

A különböző ingatlanos oldalakon – mint mindenütt – különböző árakon és leírásokkal találhatjuk meg akár ugyanazt az ingatlant is, annak a függvényében, hogy melyik közvetítő hirdeti azokat. Akinek az érdeklődését a csábító trieszti lehetőségek felkeltették ugyan, de nem kívánja a honlapunkon részletezett szolgáltatáscsomagunkat igénybe venni, az számíthat arra, hogy legalább ugyanazt  az árat fogja elérni a hirdetési oldalak használatával, de  a projektszemlélet és a helyismeret, a jogi és adózási ismeretek és a többi – jó befektetéshez nélkülözhetetlen – információ nélkül.

Amikor ezt az oldalt négy éve először közzétettük, akkor a trieszti átlag négyzetméterenkénti ingatlanár 1.500 € volt. Ez 2022-ben 1900 € körül volt, mára meghaladta a 2000 €/m2-t. Ez a trend azonban nem egyszerűen áremelkedést jelent, bár az is kb. 20% volt az utóbbi 5 évben, hanem a nagyon jelentős számú felújítás miatt az ingatlanállomány is tovább javult. Helyesen láttuk tehát előre, hogy a trieszti ingatlanpiacon mind árak, mind minőség tekintetében nagyon jelentős emelkedés fog jelentkezni. Minőségen azt értjük, hogy a felújítások és új építések száma is nagymértékben növekszik, ami persze a négyzetméterárak átlagát is felfelé tolja.

Mindemellett ma is érdemes befektetési céllal is trieszti és Trieszt környéki ingatlanokat figyelembe venni. Egyrészt azért, mert az árnövekedés és a bérleti díjak emelkedése – részben a kikötőfejlesztések munkaerővonzása miatt – folyamatos, részben azért, mert időközben az összehasonlítás alapjául szolgáló magyarországi ingatlanárak olyan nominális szinteket értek el, amelyek tartósságában a forintgyengülés ellenére sem sokan bíznak.

Ebben az átlagban szerepelnek a tengerparti sétány szállodasora melletti tengerre néző felújított vagy új penthouse ingatlanok, az óváros elegáns architektúrájú palotáiban kialakított polgári lakások, felújítandó tetőterek és a külvárosok hatvanas-hetvenes években épült bérházaiban lévő – olykor tengerre néző – lakások is. A szórás tehát nagyon nagy, ma 1.500 € és 4.000 € között változik.

A lakások ára és értéke – mint minden városban –  akár száz méteres távolságon belül, ugyanabban az utcában is különbözhet. Ehhez járul a kataszteri besorolás, a lakás állaga, az adott területen optimális vagy nem optimális tájolás és sok minden más is. Szolgáltatáscsomagunkban mindezeket feltárjuk az Önök számára.

Trieszti ingatlanforgalmazó partnereink révén közvetlenül, nagyon pontos információkkal rendelkezhetünk még hirdetésben meg sem jelent ingatlanokról is, de valójában a város szinte minden forgalmazott ingatlanja elérhető a számunkra. Közösen, igényei és lehetőségei figyelembevételével fogjuk meghatározni, milyen irányba induljunk.

KAPCSOLAT
Magyar