Ingatlanfejlesztőknek


Jelentős üzleti potenciállal rendelkező trieszti ingatlanfejlesztési lehetőségek

Középtávú terveink azt vetítik előre, hogy az egy-egy ingatlan iránt érdeklődő magánszemélyek és vállalkozások kiszolgálása, az ő igényeik projektszemléletű megközelítése és kielégítése, ezen belül hazai építőipari kapacitások igénybevétele nyomán és tapasztalataival 2019-ben megkezdjük
- a magyar és a Magyarországon is tevékenykedő külföldi ingatlanfejlesztők számára
- nagyobb, teljes ingatlankomplexumokra irányuló
- pénzügyi, jogi és építészeti projekt-előkészítési,
- piacfelmérési és ügyintézési tevékenységet
jelentős üzleti potenciállal rendelkező trieszti ingatlanfejlesztési lehetőségekről.

Előrejelzések szerint 2019-ben számos ilyen projekt megkezdése válik lehetővé részben az áralakulások, részben a nagy központi projektek – így a Régi kikötő (az egykori pesti Duna-parti közraktáregyütteshez hasonló, e annál jóval nagyobb kiterjedésű városrészről van szó) fejlesztésének és az új kikötő ütemes forgalombővülésének hatására.

A Trieszt iránti külföldi – elsősorban német és angol - ingatlanfejlesztői érdeklődés mára nemcsak kereskedelmi ingatlanok, hanem felújítandó belvárosi épületegyüttesek iránt is jelentősen megnőtt. Ld. az összefoglaló cikket:. Az újságcikkeknél természetesen sokkal komolyabb, részletesebb, hivatalos és szakmai dokumentumokat és elemzéseket vizsgálunk meg és teszünk közzé, bár a cikkírás is nagyon fontos. Az oldalt folyamatosan töltjük fel, mindig aktuális adatokkal és elemzésekkel. Amennyire lehetséges, ezekről magyar nyelvű tartalmi kivonatokat készítünk, illetve a rövidebb szövegeket teljes egészükben lefordítjuk.

Letölthető anyagok

stait
stait
 


Nézzük meg pár pontban az alacsony ingatlanárak és a várható trend gazdasági okait:


A 2008-as válság, amelyből az ország gyakorlatilag csak tavaly került ki, az egész országban nagyon erősen, akár 35%-os áreséssel is érintette az ingatlanpiaci buborékot. A 2017-es esztendő volt az első GDP-emelkedést mutató év, tehát most vagyunk az elhúzódó válság végén. Az előrejelzések szerint most érdemes beszállni, ugyanis innen ingadozhat még, de a trend alapvetően felfelé várható, középtávon meg nagyon jó eséllyel emelkedik az ingatlanok értéke.

Biztosat senki nem ígérhet persze, de ha egy nagy kereskedelmi, turisztikai és áruforgalmi potenciállal rendelkező, Európa közepén lévő fejlett és vonzó városban a négyzetméterre vetített ingatlanárak az egy havi átlagbér alá kerülnek, ott a többi körülménytől függően gyorsabb, vagy lassabb, de szinte biztos áremelkedés várható.


A kikötő és a város is újjáéled

Trieszt hagyományos szolgáltató szektorát (tengerhajózási szállítmányozás, nagy viszontbiztosítók, bankok stb. is erősen érintette a válság, a termelő infrastruktúrája pedig csak 1974-től, a végleges területi rendezéstől kezdve fejlődhetett igazán - de az utóbbi évtizedekben erősen átalakult, amiből a munkalehetőségek ideiglenes csökkenése következett. Ez nyilvánvalóan maga után vonta a lakáspiaci árak csökkenését, de a tend most megfordulni látszik. Nagy fejlesztések várhatók a közeljövőben, a kikötő felső-adriai jelentősége újra nő, mára meghaladta pl. Velencéét. A régi trieszti kikötő rekonstrukciós terve elindult, ami egy új, elegáns és magas szintű, így turizmust is vonzó szolgáltatási centrumot hoz ide. Az idegenforgalom folyamatosan nő, egyre többen fedezik fel maguknak a helyet, mégsincs zsúfoltság érzése az embernek.


Távol van Rómától és a főbb olasz városoktól, a Monarchia része volt

Trieszt Olaszországból nézve periférikus, onnan a „végekre” körülményes és időigényes és költséges az eljutás (Trieszt vonzáskörzetében nincs autópályadíj, ami szintén előny, de Olaszország egészében nagyon magas) – de az a „periférikus geográfiai helyzet Magyarországról és egész Közép-Európából nézve Triesztet egyszerre a legközelebbi és a legközpontibb olasz várossá teszi, amire az osztrák-magyar hagyományok amúgy is predesztinálják.

Azt mondhatjuk tehát, hogy nincs a jelenlegi trieszti ingatlanáraknak olyan oka, amelyek a magyar befektető szempontjából kockázatot jelentene, sőt, az emelkedő trend valószínűsége komoly elemzésekkel alátámaszthatóan magas.

A megfelelő ár/érték aránynál is fontosabb a számunkra az ügylet teljes biztonsága. Szolgáltatási körünkbe tartozik a jogi, szerződéstechnikai, adózási kérdések megválaszolása és az ingatlan előzetes nyilvántartási, tulajdonjogi és műszaki dokumentációs feltárása.

Az ingatlanfejlesztési projektek tervezése, biztonsága és jövedelmezősége szempontjából előnyös szolgáltatásaink igénybe vétele

KAPCSOLAT
Magyar