Projektszemlélet

Trieszti tanácsadás három lépésben

Miért előnyös Önnek, hogy velünk nézzen körül a trieszti ingatlanok között?

Mi hiszünk az élő, emberi szó és a személyes tapasztalat erejében. Megbeszélésünk során közösen feltárunk minden döntő tényezőt, hogy valóban azt a lakást, házat, ingatlant találjuk meg, ami Önnek a legjobb és aminek a fenntartása is vállalható. Ehhez őszintén végig kell menni számos szempontrendszeren.

Mi kérdezni fogunk, mert tudjuk, mire kell választ kapnunk. Aki még nem vett ingatlant Olaszországban, abban sok minden egyszerűen fel se merül, elcsábul egy jobb kép, vagy egy hangzatos ígéret nyomán.

Azért vagyunk, hogy előre lássuk a lehetséges buktatókat, vagy pénznyelőket és kivédhessük Önnek. Mert miért fizetne több adót, ha egy utcával arrébb feléből is kijönne? Miért venne ott kiadni szánt lakást, ahova senki sem járna szívesen? A képeken miért nem mutatják a hátsó udvart, vagy a környéket? - ennek is lehet oka...

Szolgáltatásaink:

Ingatlanvásárlását komplex beruházási és – igény esetén - életmódváltási projektként kezeljük.

A projektszemlélet mindenre kiterjed - a személyes igényfelméréstől az ingatlanvásárlás és ingatlanhasználat szempontjából fontos környezeti, gazdasági, jogi, telekkönyvi, adózási ismereteinek megosztásától és az optimális ingatlan megtalálásától szükség esetén a bérbeadás adókímélő módjainak kidolgozásáig vagy a világszínvonalú egészségügyi rendszerbe való bejelentkezésig.

Az első személyes konzultációnk ingyenes.

Ennek során közösen feltárjuk az Önök igényeinek, terveinek, lehetőségeinek – azaz projektjének – megfelelő ingatlanok körét, és azokat a többletszolgáltatásokat (igény esetén a felújítástól és a bérbeadott ingatlan napi gondozásától az Ön és cége olaszországi jogviszonyának kialakításáig, yachtja vagy bárkája legkedvezőbb elhelyezéséig), amelyekre igényt tart.

A további lépéseket szolgáltatásarányosan számoljuk el, azaz mindig annyit, amennyiért az adott szakaszban teljesítünk. A teljes összeg - 1950 € + ÁFA - a kiválasztott ingatlan minden körülményének feltárását magában foglalja, fizikai állapotától telekkönyvi helyzetéig, a lakókörnyezet anyagi és személyi viszonyainak feltárásáig, a kataszteri jegyzék és adótanácsadónk javaslatai alapján az optimális illeték- és adótervezésig. Magában foglalja az ingatlan megvásárlásának lebonyolítását, az ehhez szükséges tolmácsolási, ügyintézési, esetleg bérbeadási feladatokat, valamint az új tulajdonos regisztrációjának támogatását a lakóhelyi és egészségügyi nyilvántartásban. Ehhez szükség esetén cégünk munkatársai vagy megbízottai további költségek felszámolása nélkül akár többször is kiutaznak. A megvásárlástól számított egy évig ingyenes nyelvi és ügyintézési távsegítséget nyújtunk a beilleszkedés megkönnyítésére.

Az ingatlan(ok) megtekintésére saját gépkocsival történő utazás mellett munkatársunk elkíséri Önöket egy két napos útra Triesztbe és Muggiába, megszervezi az igényeknek megfelelő szállást, étkezést, általános bemutatót tart a városról, az önöket érdeklő viszonyokról, helyszínekről – Ennek költsége a tényleges önköltség + 130 € /napidíj a tolmács/idegenvezető/ingatlantanácsadói feladatokat is ellátó munkatársunknak.

Megfelelő számú érdeklődő esetén közös több napos mikrobuszos utakat is tervezünk, nemcsak azok számára, akikkel már konkrét ingatlanprojektet készítünk elő, hanem azoknak is, akik még csak barátkoznak az ingatlanvásárlás gondolatával, meg kívánják ismerni ezt az adriai osztrák-magyar-olasz várost, a ma is a Thurn-Taxis hercegek által használt duinói kastélyt, a Habsburg ház trieszti kastélyát, a Miramarét... Különösen figyelmébe ajánljuk a délolaszos hangulatú kikötővároskát, Muggiát, az életformát, mindazt, amiről honlapunkon annyit írunk...
Ennek ára a résztvevők számának és igényeinek megfelelően szintén az önköltség és a tolmács/idegenvezető/ingatlantanácsadó illetménye körül alakul.

 

Nézzük a mi kérdéseinket, amiket biztos felteszünk első találkozáskor:

Állandó lakásnak szánja-e az ingatlant vagy inkább nyaralási vagy pihenési céllal, vagy hogy kiszakadjon a mind stresszesebb magyarországi közegből?
Fontos-e az, hogy tengerre nézzen az ingatlanja és hogy egyben a belvárosban legyen, vagy inkább kedveli a Rózsadomb-szerű, azaz elegáns zöldövezeti és hegyekre vagy tengerre néző lakásokat, esetleg házakat?
Mostanra, vagy inkább pihenőéveire gondol a hasznosításkor?
Gyermekei jövőjéről kíván így gondoskodni?

Személyre szabott kínálatot állítunk össze az Ön szempontjaira

A fenti kérdések tisztázása nyomán kialakul a lehetőségek egy jól áttekinthető köre, amelyre nézve igény esetén kidolgozzuk az arra a szűkebb körzetre vonatkozó összes releváns mutatót, népességösszetételtől a szolgáltatási ellátottságig és levegőminőségig. Ha idáig minden tetszik, akkor jöhet az izgalmasabb rész.

Elmegyünk Önnel és Triesztben megnézzük a szóba jöhető helyeket

Ezután – ha igényli, de mi mindenképpen javasoljuk – munkatársunkkal részt vehet egy költségtérítéses két-három napos trieszti úton, ahol megmutatjuk Önnek (illetve Önöknek) a kiválasztott ingatlanokat és bemutatjuk a várost, környékét, hagyományait, konyháját, szórakozási, pihenési és kulturális kínálatát
Az egész folyamatot végigkísérjük. Ha sikerült egy vagy két ingatlanra leszűkíteni a konkrét vásárlási igényt és a feltételek kölcsönösen megfelelnek, akkor kidolgozzuk az optimális ingatlanátruházási, adózási, bérbeadási, bejelentkezési feltételeket, beleértve a személyes ügyintézést, így az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének lehetőségét is, ha ott akar tartóan élni.
Ha finanszírozási igénye merül fel, a lehetőségekhez képest megoldásokat dolgozunk ki erre is.
Ha kisebb vagy nagyobb felújításra van igénye, azt a helyi hatóságokkal és a szükséges helyi tervezői teammel egyeztetve igény esetén magyar munkaerővel, költségkímélően elvégezzük.
Ha a bérbeadás mellett dönt, annak optimális adózási megoldását kidolgozzuk, biztonságos jogi körülményeket teremtve és segítséget nyújtunk a bérlők kiválasztásában is, illetve rövid távú (airbnb típusú) bérbeadás esetére megismertetjük az ilyen tevékenységhez kötődő szolgáltatásokra szakosodott legjobb cégekkel.
A vásárlástól kezdve nyelvi távsegítséggel támogatjuk beilleszkedését a közegbe, ügyintézés, karbantartási segítségnyújtás illetve általános tájékoztatás keretében.
Gyorsan, kényelmesen és biztonságosan tud választani, de kihangsúlyozzuk, a trieszti tanácsadás, de még maga az út sem von maga után semmiféle vásárlási kötelezettséget. Azt szeretnénk, az a szolgáltatásunk célja, hogy Ön képben legyen a lehetőségekkel és kompetens legyen a választásban.

Élő élményt adunk, nem posztán katalógusképeket, vagy jól beállított imázsfilmeket. Mert tudjuk, hogy milyen Triesztben élni, tudjuk a városnak hány arca van, és megtaláljuk azt, ami visszamosolyog Önre.

Beszéljük meg, milyen trieszti ingatlan lenne a legjobb Önnek.

Biztonságossá és jövedelmezővé teheti ingatlanbefektetését a trieszti-magyar ingatlantanácsadóval!

KAPCSOLAT
Magyar